Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

StoVentec ARTline

Tiszta energiát termelő homlokzat

A napenergia a megújuló energiaforrások egyik leginkább környezetbarát formája. A nap energiája azonban nem használható mindenütt, néha az optikai szempontok nem teszik lehetővé a napelemek és napkollektorok használatát. Az alkalmazási terület korlátozott volt, a rendszerek túlnyomó része a tetőfelületre került felszerelésre.

A Sto megalkotta a fotovoltaikus homlokzatot. A StoVentec ARTline két, esztétikailag igényes rendszert kínál a regeneratív homlokzati megoldásokhoz. Ezzel egyrészt 40% energia takarítható meg a homlokzatszigetelésen keresztül, másrészt maga a homlokzat is energiát termel - akár 700 kWh villamosenergiát évente.

A nulla energiafelhasználású épület felé vezető úton

Az átszellőztett homlokzatképzés biztosítja a rendkívül hatékony homlokzatszigetelést, a StoVentec ARTline használatával tovább javul az épület energiamérlege. A kiválasztott színtől függően ez a napelem-modul négyzetméterenként 55-80 kWh éves villamosenergia hozamnak felel meg. A Közép-Európában élő négy fős családok átlagos éves energiafelhasználása 4.500 kWh, ami egy 57-82 négyzetméteres, fotovoltaikus homlokzat felépítésével kiegyenlíthető.

StoVentec ARTline rendszer

A StoVentec ARTline Invisible (nem látszó rögzítésű homlokzati rendszer) fotovoltaikus moduljait egy expandált üvegből készült hordozólemezhez rögzítik, így tulajdonképpen egy "szendvicspanelt" alkotnak. A 20 mm vastagságú elem súlya nagyon alacsony, mindössze 10 kg/m2), Az elemek hátsó rögzíthetősége lehetővé teszi az 1200 x 600 mm-es modulok rejtett rögzítését, így hozva létre homogén üvegfelületet a homlokzaton. A StoVentec ARTLine Inlay rendszer keretes elemeket használ, amelyek a hátszerkezethez rögzített sínekre vannak felfogatva.

StoVentec ARTline

Energiatermelés a napenergia villamos energiává alakítása révén. Minden StoVentec felülettel kombinálható.

Film | 1:36

StoVentec ARTline

Tiszta energia a homlokzaton. Úton a nulla energiafelhasználású épületek felé.

Film