Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Lotusan®

A szennyeződés környezeti hatásra leválik

A Lotusan® homlokzatfestékek és homlokzati vakolatok kiváló épületfizikai tulajdonságaik mellett az egyedülálló Lotus-Effect®technológiával rendelkeznek. Ez gondoskodik arról, hogy a szép homlokzat továbbra is szép maradjon. Elősegíti az öntisztulási képességet, a szennyeződés az esővel együtt lepereg. A homlokzat sokáig tiszta és száraz marad.

A természet ihlette bionikus technológia - A lótuszlevél tisztuló képessége és vízlepergetése
A Lotusan® és a Lotusan G® szabadalmaztatott Lotus-Effect® technológiával különleges módon védi a homlokzatot az algák és gombák ellen. Mikrostrukturált felülete biztosítja, hogy a szennyeződés és a víz a lehető legminimálisabb felületen érintkezzen és tapadjon meg. Ez az alacsony tapadófelület-arány és a felület víztaszító képessége (hidrofób) miatt a gyengén megtapadó szennyeződések környezeti hatásokra (szél, eső) a felületről leválnak, így a homlokzat tiszta lesz. A felület hidrofób jellege miatt az esőcseppek gyöngyözve leválnak, ezáltal a homlokzat száraz marad.

Fejlesztésünk gyümölcse napjainkban is a bionikai kutatások legkiemelkedőbb eredményei közé tartozik: homlokzatbevonatok Lotus effektussal.

Tipp az időjárásnak különösen kitett (jellemzően északi) homlokzatokra: Lotusan G® - kiegészítő alga és gombavédelemmel ellátva

Előnyök

  • Lotusan® és Lotusan G® szabadalmaztatott Lotus-Effect® technológiával alacsony szennyeződési hajlam
  • Természetes védelem algák és gombák ellen biocid filmvédelem nélkül
  • Lotusan G® kiegészített kapszulázott filmvédelemmel
  • Páradiffúzió: V1 (magas) EN 1062-1
  • Vízfelszívás: W3 (alacsony) EN 1062-1
  • Felületi határszög: 140°
  • Világszerte több millió négyzetméter homlokzatfelület bizonyított

Lotusan

A szennyeződés az esővel együtt lepereg. A homlokzatok hosszabb ideig tiszták és szépek maradnak.

Film | 0:55

Lotusan homlokzati bevonatok

Lotusan homlokzati bevonatok

A bionika viszonylag új tudományos ágazat. A biológia és a technika összeegyeztethetőségét kutatja, és a természetes szerkezetek működésének alapelveit vizsgálja. Az eredményeket pedig műszaki alkalmazásokban hasznosítja. Így született a Sto Lotusan festéke is..