Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Társadalmi felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalás

Tudatosan építeni - felelősségteljesen cselekedni

A Sto egy világszerte működő vállalat. Ezért is vesszük természetesnek, hogy összekapcsoljuk a gazdasági tevékenységet és a fenntarthatóságot. Kötelességünknek érezzük, de egyben esélynek is tartjuk, hogy társadalmi felelősséget vállaljunk, és a felelősségteljes, erőforrás-kímélő tevékenység révén tartós, hosszú távú sikert kívánunk megalapozni. Ez egyrészt tekintettel van a befektetők érdekeire, másrészt a munkatársainkra és ügyfeleinkre, szomszédainkra és a környezetünkre.


A társadalmi felelősségvállalás – Corporate Social Responsibility – a Sto-nál például három konkrét tevékenységi területen mutatkozik meg: a Sto Alapítványnál, a Global Compact-nál betöltött tagságnál és nem utolsó sorban a Sto portfoliónál.


Képzés mint társadalmi feladat

A kiválóan képzett szakemberek a legfontosabb (személyzeti-)gazdasági tényezők egyikei. A nonprofit Sto Alapítvány 2005 óta támogatja a szak- és egyetemi képzés keretén belül tanulókat, és folyamatosan a továbbképzések mellett szorgoskodik. Az alapítvány egyik további szívügye az integráció és az esélyegyenlőség melletti kötelezettségvállalás.


A fair globalizáció érdekében

A Sto AG a Global Compact tagja. Ez az egyezmény a vállalat és az ENSZ között azt szorgalmazza, hogy a globalizáció szociális és ökológiai irányba fejlődjön. A tagok példaképként tekintenek magukra. Önismeretük arra kötelezi őket, hogy felelősségteljesen cselekedjenek, a jobb életért, összhangban a környezettel, vagy hogy megakadályozzák a diszkriminációt a munkaerőpiacon. Kulcsfontosságú feladata a környezetbarát technológiák fejlesztése és elterjesztése.


A fenntarthatósághoz egy olyan termékportfólió is hozzátartozik, amely aktívan szolgálja a klímavédelmet.

Már több mint 50 éve fejlesztünk és értékesítünk homlokzatburkolati rendszereket. A mérleg: 400 millió négyzetméter Sto által szigetet homlokzatfelület, és közel 150 millió tonna szén-dioxid megtakarítás. Az eredmény: a hőszigetelés által támogatott klímavédelem.

További információk

A társadalmi felelősségvállalás – Corporate Social Responsibility – a Sto-nál például három konkrét tevékenységi területen mutatkozik meg: