Környezet

Environmental Product Declarations (EPD)

Fenntarthatóság

Az összetett hőszigetelő rendszerek szolgáltatójaként és a Deutschen Gesellschaft für nachhaltiges Bauen (DGNB) tagjaként a Sto AG az elsők egyikeként kaphatta meg ásványi habarcsaiért az ún. EPD (Environmental Product Declaration) környezetvédelmi terméknyilatkozatot.


Ezzel az ISO 14 025 szerinti nyilatkozattal minden fontos környezeti adat nyilvánosságra kerül. Ide tartoznak az összetevőkre, az anyag származási helyére, a termékgyártásra és a termékfeldolgozásra vonatkozó adatok, valamint LCA eredmények, igazolások és ellenőrzések. Ezek az EPD-k képezik a Deutsche Gütesiegel Nachhaltiges Bauen értékelésének alapját. Ha egy építtető a DGNB által tanúsíttatni kívánja az épületét, úgy olyan az építéshez olyan anyagokat kell előírnia, amelyekhez elérhetők EPD-k.


Ily módon a környezetvédelemi nyilatkozatok egyrészről a fenntarthatóság iránt elkötelezett épület tervezésének alapját is képezik. A kisiparosok számára másrészről igazolás az alkalmazott anyag környezeti összeférhetőségéről. EPD-k jelenleg egy sor ásványi Sto ágyazóhabarcshoz és fedővakolathoz érhetők el.


A Sto ezzel a saját kötelezettségvállalását követi, hogy úttörője lehessen a környezetbarát, a fenntarthatóság elvei mellett alakított élettereknek.

Fenntarthatóság

DGNB

A Sto a Deutschen Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen tagja

Letöltés

Környezetvédelmi terméknyilatkozat
Ásványi kötésű habarcsok
Habarcsok - fedővakolatok

Ásványi kötésű habarcsok
Habarcsok - erősítő vakolatok