Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Környezet

A friss levegőről és a tiszta gyártásról

Ha környezetarát építésről van szó, a Sto a lehető legmesszebb tekint előre a jövőbe – néha még azon túl is. Ez megmutatkozik a bámulatba ejtő termékinnovációkban és a gyártásban is.

A Sto termékei sokat tesznek az emberiségért és a környezetért. Mindezt már hosszú ideje; mielőtt a „Környezetvédelem“ szó bekerült volna a szótárakba: 1964-ben a Sto-nak az az ötlete támadt, hogy styroport használjon hőszigetelőként. Azóta a Sto homlokzatburkolati rendszerei több mint 150 millió tonna CO2-t takarítottak meg. A környezetvédelem legfiatalabb példásja a Sto háza tájáról a StoPhotosan NOX. Ez az innovatív homlokzatfesték lebontja az üvegházhatású gázt, valamint veszélyes nitrogén-oxidokat. Egy apró, de annál fontosabb hozzájárulás a jobb levegőminőség érdekében.


A Sto-nál a környezet fellélegezhet

De hogyan is gondoskodik a Sto a saját háza táján a környezetvédelemről? Egy önálló környezetgazdálkodási osztály

gondoskodik arról, hogy a gyártás során ne keletkezzenek kockázatok a környezet számára. Emellett a Sto az első vállalatok egyikeként kapta meg ásványi kötésű habarcsaiért a neves EPD (Environmental Product Declaration) környezetvédelmi terméknyilatkozatot. A termék teljes életciklusa ily módon rögzíthető; az előállítás és használat általi környezeti terhelés, valamint az egészségi kockázatok hiánytalanul dokumentálva vannak.

Fenntarthatóság

DGNB

A Sto a Deutschen Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen tagja

Környezetvédelmi terméknyilatkozat

EPD-k
A termék teljes életciklusa rögzítésre kerül

Vizsgálati pecsét

Garantált minőség
A Sto termékeket egy sor vizsgálati és minőséget igazoló pecséttel díjazták. Áttekintést ezekről itt találhat: