Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Vissza

AimS® - a Sto kifejezetten a fenntarthatóságra fókuszáló termékcsaládja

aims_laboraufnahme_sto_lab055_stage_landingpage_1278x559px

Kedves Partnerünk!

Bemutatjuk Önnek az AimS® hőszigetelő rendszert, a Sto kifejezetten a fenntarthatóságra fókuszáló termékcsaládját. Ez az első megújuló, bio nyers-anyagokon alapuló homlokzati hőszigetelő rendszerünk.

Mi is valójában a "fenntartható?"

A klímavédelemről szóló párizsi egyezményt 194 ország írta alá, többek között Magyarország is.

  • Csökkenteni akarjuk a klímaváltozás kockázatát és hatásait.
  • A globális átlaghőmérséklet emelkedés megállítása a feladat. A globális cél az iparosodás előtti átlaghőmérsékleti szint 2 °C-kal való csökkentése.
  • Ennek érdekében a termékeket és szolgáltatásokat fenntarthatóbb módon kell gyártani és szállítani.

Ez azt jelenti, hogy vigyáznunk kell az erőforrásokra (nyersanyagok, víz, levegő stb.), valamint meg kell óvnunk a jövő generációja számára. Ha egy meglévő terméket fejleszteni akarunk a fenntarthatóság szempontjából, akkor a szükséges alapanyagok a lehető legnagyobb részét - valójában és nem csak matematikailag - megújuló (CO2-semleges) vagy újra felhasznált (újrahasznosított) nyersanyagokkal kell helyettesíteni.

Ideológiánk: ami a legjobb a környezetnek, az a legjobb Önnek

A minőség, a klímavédelem és az erőforrások megőrzése az alapja az új Sto Aim® S termékcsaládnak. Az ideológiánk az új normák meghatározása az ökológiai, a gazdasági és a társadalmi kritériumok terén, a kiváló feldolgozási tulajdonságok megőrzése mellett. Annak érdekében, hogy Ön tervezőként, kivitelezőként biztonságosan, fenntarthatóan, tiszta lelkiismerettel tudjon dolgozni és alkotni, a jövő anyagaival.

A kifejlesztett technológia rendelkezésre áll, itt és most.

aims_haus_blatt_2400x1600px_rgb

A cél a fenntarthatóság

Az új AimS® termékcsalád hosszú-távon nyújt segítséget az építőiparban a környezetbarát termékek és anyagok létrehozásában. Teszi mindezt kiváló minőségű, tartós, ragasztott, kompozit homlokzati hőszigetelő rendszerekkel, még inkább környezetbarát megoldást nyújtva, mint az eddigi rendszerek.

Megoldások, eredmények: három új termék, együttesen eredményez olyan hőszigetelő rendszert, amely jelentős nyersolaj megtakarítással gyártható, így tiszta, tudatos fenntarthatóságot eredményez az építőipar adott területén.

Megőrizni bolygónkat – a saját és a jövő generációinak.

Az építés szeretete, ezt jelenti a tudatosan építeni.

systemaufbau_stotherm_aims_47444_2400x1600px

StoTherm AimS®

Nem spóroltunk semmivel, csak a nyersolajjal.

StoTherm AimS® az első olyan hőszigetelő rendszer, melyben a vakolatot, hálóerősítést és a festéket a fenntarthatóság szempontjából optimalizáltuk: ez több hordónyi megtakarítást jelent minden egyes megépülő projekten. A StoTherm hőszigetelő rendszerek bizonyított feldolgozási és műszaki-esztétikai tulajdonságai változatlanok maradtak, csakúgy, mint az időjárás, valamint a mikroorganizmusok, repedések és mechanikai terhelések elleni kiváló védő tulajdonságai.

Ez jogosít fel minket továbbra is a Der Blaue Ange (The Blue Angel) ökocimke használatára.

aims_laboraufnahme_sto_lab181_768x512px

Erősségek – meggyőző előnyök

1. Klímavédelem és erőforrás megőrzés

Több, mint 95% megújuló és hozzáférhető nyersanyagból

2. Több hordónyi nyersolaj megtakarítás

Kevesebb kőolajfogyasztás a faipari hulladékokból nyert helyettesítő anyagoknak köszönhetően

3. Repedés és ütésálló

Erős védő tulajdonságok az időjárás és a mechanikai terhelésekkel, valamint a mikroorganizmusokkal szemben

4. Nem éghető és cementmentes

Tűzvédelmi osztály A2-s1,d0 az EN 13501-1 szerint

5. Tökéletesség a magasépítésben

Különösen alkalmas sokemeletes épületekhez, speciális funkciójú épületekhez, középületekhez

6. Tanúsított fenntarthatóság

The Blue Angel ökocímkével tanúsított

Theresia Holder, Építőmérnök - Engedélyek és Tanúsítványok, Sto SE & Co. KGaA; Fotó: © Martin Baitinger, Böblingen, DE Kép megjelenítése teljes méretben

Theresia Holder, Építőmérnök - Engedélyek és Tanúsítványok, Sto SE & Co. KGaA; Fotó: © Martin Baitinger, Böblingen, DE

„Jóváhagyott fenntarthatóság“

Theresia Holder a jóváhagyási és tesztelési csoporttól:

„Azért vagyok felelős, hogy a rendszer megbízható legyen és megfelelősége tanúsíthatóvá, bizonyítottá váljon partnereink, kivitelezők és tervezők számára. Az EAD irányelve (ETAG 004) pontosan meghatározza, hogy mit és hogyan kell tesztelni egy új homlokzati hőszigetelő rendszer esetében. A felületet pontosan az utasításoknak megfelelően áztatják, hőnek és fagynak teszik ki. Ez akár 39 napot is igénybe vehet, mely olyan körülményeket teremt, mintha 25-30 évig tennénk ki a felületet az időjárás, a szél viszontagságainak.“

A jó dolgok nem egyedül érkeznek, a bevonatok sem

A három rendszerkomponens bemutatása

A homlokzatfesték StoColor Lotusan AimS®, a fedővakolat Stolit AimS® és a hálóágyazó anyag StoArmat Classic AimS®. Mindhárom terméknél sikerrel pótoltuk a hagyományos kötőanyagot megújuló fenyőolaj nyersanyaggal (Nawaro*).

*A megújuló nyersanyagok (Nachwachsender Rohstoff, rövidítve: NawaRo, Nawaro, vagy NR) olyan szerves nyersanyagok, amelyek a mezőgazdasági és erdészeti termelésből száramaznak és a gyártási folyamatokban kifejezetten az élelmiszer- és takarmányozási ágazaton kívüli további célokra használnak fel.

Homlokzati festék Lotus-Effect® Technológiával: StoColor Lotusan AimS® Kép megjelenítése teljes méretben

Homlokzati festék Lotus-Effect® Technológiával: StoColor Lotusan AimS®

StoColor Lotusan AimS®

A tartalom forradalmi, a technika a jól bevált.

A koszszemcsék nem tapadnak szilárdan az alapfelülethez és környezeti hatásra (eső, szél) a felület megtisztul, erről ismert a Lotus-Effect® technológiájú Sto homlokzatfesték. A StoColor Lotusan AimS® segítségével a fenntarthatóság területén is mércét állíthatunk fel. Mivel a kőolajból készített kötőanyag 30%-át cseréltük le egy erőforrástakarékos fenyőolajból készülő helyettesítő alapanyaggal. Összességében az új recept 95%-ban megújuló és hozzáférhető alapanyagból áll.

Fedővakolat természetes védelemmel az algák és gombák ellen: Stolit AimS® Kép megjelenítése teljes méretben

Fedővakolat természetes védelemmel az algák és gombák ellen: Stolit AimS®

Stolit AimS® K/MP

Természetes innováció 30% fenyőolaj kötőanyaggal

Stolit AimS® egy olyan vékonyvakolat, amely tartva a természetesség elvét biocid hatóanyagok nélkül nyújt védelmet az algák és gombák ellen a homlokzaton.

A hagyományos kőolaj alapú kötőanyag mennyiségét 30%-kal sikerült csökkenteni. További hozzáadott értéket jelent, hogy a termék oldó-, és lágyítószermentes.

A speciálisan kifejlesztett termék alacsony tápanyagtartalmú, gyors a felület száradása, így nem kínál talajt a mikroorganizmusok megtelepedésére. A teljes homlokzat sok éven át megőrzi értékét, így növelve a rendszer fenntarthatóságát.

Szerves hálóágyazó, nem éghető A2-s1,d0 az EN 13501-1 szerint: StoArmat Classic AimS® Kép megjelenítése teljes méretben

Szerves hálóágyazó, nem éghető A2-s1,d0 az EN 13501-1 szerint: StoArmat Classic AimS®

StoArmat Classic AimS®

A hálóágyazó anyagunk fehér és egyben nagyon „zöld”.

StoArmat Classic AimS® az egyetlen cementmentes, szerves hálóágyazó-anyag, megújuló és hozzáférhető alapanyagokból, amely egyesíti a környezetbarát előállítás és a kiváló feldolgozás lehetőségét. A Stotherm AimS® hőszigetelő rendszer akár 10 Joule ütésállósággal is rendelkezik, repedésmentesen.

Gabriele Egle, Mérnök (FH) Festékek, lakkok, műanyagok kutatás-fejlesztés, Sto SE & Co. KGaA; Foto: © Martin Baitinger, Böblingen, DE Kép megjelenítése teljes méretben

Gabriele Egle, Mérnök (FH) Festékek, lakkok, műanyagok kutatás-fejlesztés, Sto SE & Co. KGaA; Foto: © Martin Baitinger, Böblingen, DE

„Egy igazi sláger”

Gabriele Egle a Sto kutatás-fejlesztés területéről:

„A cél az AimS® rendszer fejlesztésekor az volt, hogy az új összetevőket nem szabad az élelmiszeriparral versengve előállítani, nem tartalmazhatnak etanolt, vagy pálmaolajat és nem járhatnak gyermekmunkával, illetve indokolatlanul hosszú szállítási útvonalakkal. A fenyőolajból készült kötőanyaggal igazi sikereket értünk el. A fenyőkéreg bőségesen képződő melléktermék a faanyag-feldolgozó iparban, az olajat ebből a nyersanyagból nyerik ki. Ugyanakkor tulajdonságaik összehasonlíthatóak a kőolaj származékokból előállított kötőanyagokkal. Minden AimS® termék azonos műszaki színvonalú, mint elődei."

Kérdése van az AimS®-ről?

kirnerzs

Konzultációhoz hívja szakértő kollégánkat:

Kirner Zsuzsanna

tervezői tanácsadó,

okl. építészmérnök

Telefon: +36 24 510 228

Mobil: +36 30 241 0501

E-mail: zs.kirner@sto.com

Homlokzat üzletág

Kérdése van az AimS®-ről? Konzultációhoz hívja szakértő kollégánkat:

Kirner Zsuzsanna

Kirner Zsuzsanna

tervezői tanácsadó, okl. építészmérnök

Jedlik Ányos u. 17.
Dunaharaszti

Tel.: +36 24 510 228
Mobil: +36 30 2410 501