Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Vissza

Innovatív megoldás parkolóházakban, vízzáró betonból készült alaplemezekre

StoPox 590 EP – megoldás parkolóházak vízzáró betonból készült alaplemezére

StoPox 590 EP - páraáteresztő és repedésáthidaló egyben

A parkolóházak és mélygarázsok extrém, tartós terhelésnek vannak kitéve, melyhez elengedhetetlen, hogy megfelelő védőintézkedéseket hajtsuk végre a a tartósság biztosítása érdekében. A vízzáró betonból készült alaplemezek különösen nagy kihívást jelentenek e tekintetben, mert ezeknél a felületeknél szükséges egy olyan bevonat, mely ellenáll a hátulról jövő nedvesedésnek és egyben repedésáthidaló tulajdonsággal is rendelkezik. A Sto Építőanyag Kft. innovatív megoldást kínál az ilyen területekre – a StoPox 590 EP bevonatot.

StoPox 590 EP repedésáthidaló réteg, 30 kg

StoPox 590 EP – megoldás parkolóházak vízzáró betonból készült alaplemezére

A tervezők számára is kihívást jelent vízzáró betonból készült alaplemez. A tartósság biztosításának érdekében az ilyen bevonati rendszereknek különböző követelményeknek kell megfelelniük, ilyen például a hátulról jövő nedvesedés, valamint repedésáthidaló képesség.

Az eddig elérhető felületvédelmi rendszerek mint OS 8, OS 10, OS 11, OS 13 nem feleltek meg teljes mértékben a fenti követelményeket, ezért éreztük fontosnak, hogy egy innovatív megoldást fejlesszünk ki.

A már meglévő és hosszú évek óta jól teljesítő ipari padlók esetében használt StoPox 590 EP anyagunkat módosítottuk. Ez a termék egy speciális műgyanta és cementes töltőanyag keveréke.

Rendszerkombinációban több Cretec termékkel együtt kiváló felületvédelmet biztosít a parkolóházakban is.

páraáteresztő és egyben repedésáthidaló is

Ez a termék páraáteresztő és egyben repedésáthidaló is, tehát a legoptimálisabb megoldás. Kiváló a tapadása a nedvesebb aljzatok esetében is, valamint jól ellenáll vegyi igénybevételnek.

További minősítő vizsgálatoknak vetették alá a bevonatrendszert. A DIN EN 1062-7 szerinti statikus repedésáthidalás különböző anyagfelhasználások esetén, a RiLi-SIB 5.5.10 fejezete szerinti csúszásmentesség és kopásállóság meghatározása, a DIN EN 13501-1 szerinti tűzveszélyességi besorolás – a fenti vizsgálatok eredményei mind a megbízható alkalmazás alapjai parkolóházak vízzáró beton alaplemezein.

A rendszer tulajdonságai összegezve

A rendszer tulajdonságai összegezve:

• repedésáthidaló 0,51 mm (DIN EN 10627 szerinti A3 osztály) -10⁰ C esetén

• megfelelő tapadás még nedves betonfelület esetén is

• hátulról jövő nedvesedés esetén is alkalmazható

• nagyon jó kopásállóság

• fedőbevonat nélkül is használható pl. Durop ill. gránitörlemény beszórásával

• ellenáll vegyi igénybevételnek

• páraáteresztő

• Tűzállóság Bfls1

• OS 8 minősítés DIN V 18026 szerint

További információ

Bóna-Tarnik Noémi

Bóna-Tarnik Noémi

okleveles építőmérnök - StoCretec termékmenedzser

Jedlik Ányos u. 17.
Dunaharaszti

Tel.: +36 24 510 217
Mobil: +36 30 8164 119