Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Vissza

A StoCretec új felületvédő záróbevonata a betonépítmények védelme érdekében

StoCryl felületfedés, ami taszítja és elvezeti a vizet.

A StoCryl V700 kiváló példa arra, hogy miként lehet az élő természetben létrejött optimális megoldásokat átvezetni a műszaki gyakorlatba. Ez a bevonat hatékonyan csökkenti a betonfelület vízfelvételét, víztaszító hatású, ugyanakkor jó a széndioxid záróképessége.

Az épületek, csakúgy mint a beton mérnöki létesítmények tartósan ki vannak téve a különböző káros környezeti hatásoknak, mint például a víz, a fagy, a káros anyagok és a szén-dioxid diffúzió. Tartósan nedves és szennyezett környezet szintén ideális táptalajt hoz létre a különféle mikroorganizmusok, mint pl. algák és penészgombák számára. A betonnak is, mint minden más építőanyagnak a használat, az időjárás, a szennyezőanyagok és egyéb külső tényezők hatására az évek során megváltozik a külső megjelenése, de ezek a káros hatások kedvezőtlenül hatnak magára a betonra és a betonacélra egyaránt.

Az algásodás és gombásodás késleltetését segíti elő a Sto innovatív StoCryl V700 bevonata, melynek felülete speciális mikrostruktúrával rendelkezik. A víztaszító felület és a speciális mikrostruktúra egyedülálló kombinációjának köszönhetően a szennyeződések részecskéi nem tudnak erősen megtapadni a felületen, az első eső alkalmával a legördülő cseppek egyszerűen lemossák azokat. A hagyományos kialakításokhoz képest, ennek a felületi struktúrának köszönhetően a StoCryl V700 bevonattal kezelt felületek sokkal gyorsabban száradnak, még akkor is, ha az árnyékosabb, naptól védett helyen találhatók. A betonszerkezeteken a StoCryl V700 bevonat víztaszító hatása megakadályozza a mikroorganizmusok megtelepedését, így a betonfelület sokáig szép maradhat.

A StoCryl V700 mechanizmusát a "ködevő" bogár inspirálta. Ez az apró rovar a nyugat-afrikai namíbiai sivatagban él. Minden nap, hajnalhasadáskor felmászik a homokdűnék tetejére és fejjel lefelé megáll. A hajnali pára lecsapódik a kitinpáncélján, ő pedig a vízcseppeket rafináltan, a páncélról gyűjti be úgy, hogy az azon található apró mélyedéseken keresztül továbbítja egyenesen a szájához. Ez a természetes és bizonyított Dryonic technológia, amely speciális kötő- és töltőanyagokat használ annak érdekében, hogy hidrofil és hidrofób csatornákat hozzon létre a felületen. Ezzel egyedülálló védelmet nyújt a beton számára.

A StoCryl V700 akril kötőanyagot tartalmaz, ami kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, jó a széndioxid-diffúziós ellenállása és különleges a felületi struktúrája. Nagyon jó a tapadása a betonhoz, továbbá fontos hozzáadott értéke van a környezet védelméhez is, mivel nemcsak véd a széndioxid diffúziótól, de a gyártás szempontjából is egy széndioxid semleges termék, mely nagy színválasztékban áll rendelkezésre.

A StoCryl V700 a természettudomány és a magas szintű műszaki megoldás egyedülálló kombinációja, mely a betonfelületek hosszantartó védelmét és élettartamát garantálja.