Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Vissza

Csökkentett emissziójú padlóbevonatok

Középpontban az egészség és a komfort

Belső tereink levegőjének szennyezőanyag-tartalmát nagymértékben befolyásolják az adott környezetben jelenlévő anyagok: a felhasznált építőanyagoktól kezdve, a padlóburkolatokon át egészen a tisztítószerekig, vagy akár a por és a mikroorganizmusok is hatással vannak a levegő minőségére. Így nagyon fontos, hogy az anyagválasztás az építkezés majd a napi használat során is megfeleljen a követelményeknek.Közösségi terekben, melyekben az emberek huzamos ideig tartózkodnak - a légszennyezés megakadályozása érdekében - csak olyan anyagokat lehet beépíteni, melyek VOC (volatile organic compounds = illékony szerves anyagok) tartalma az előírt határérték alatt van, a légszennyezés megakadályozása érdekében. Éppen ezért a StoCretec számos olyan epoxi és poliuretán padlóbevonati rendszert kínál, melyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek és nem tartalmaznak lágyító-, vagy oldószereket.

A korábbi építkezések során, számos esetben használtak olyan anyagokat, melyek illékony szerves összetevőket tartalmaztak. Amióta köztudottá vált, hogy a VOC kibocsátás veszélyes az egészségre, a belső terekben történő használatuk jelentősen lecsökkent. Felsőlégúti irritációt és allergiás tüneteket okozhatnak, olykor szaguk sem kellemes. Éppen ezért azoknak a helyiségeknek az építése során, melyekben az emberek hosszabb ideig tartózkodnak (irodák, középületek, iskolák, stb.) kiemelt figyelmet kell szentelni a környezetvédelmi előírások betartásának.

A StoCretec folyamatosan fejleszti padlóbevonatait annak érdekében, hogy eleget tudjon tenni a követelményeknek.

Az elmúlt évek fejlesztései lehetővé tették, hogy elkerüljük a ma joggal kritizált oldó- és lágyítószerek, például a benzilalkohol vagy a nonilfenol használatát. Csökkentett emissziójú padlóbevonatokat poliuretángyanta kötőanyaggal is elő lehet állítani. Ebben az esetben az alapanyagokat természetes anyagokból, például szójából vagy lenolajból állítják elő.

Ráadásul ezen rendszerek közül vannak tisztatéri használatra is alkalmasak, vagy akár vezetőképes változataik is léteznek. A széles színválaszték biztosítja a különféle kialakítási lehetőségeket.

Néhány további előnyük

  • Széles színválaszték biztosítja a különféle kialakítási lehetőségeket.
  • Jó vegyi- és mechanikai terhelésállóságuk van.
  • Jó lépéshang-gátlással rendelkeznek.
  • Kényelmes járófelületet biztosítanak.