Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Vissza

Tisztatéri termékek

A fal- és mennyezetrendszerek áttekintése

A falak és mennyezetek alapfelület-előkészítésekor leginkább magasnyomású mosást (HDW) alkalmaznak, különösen új épületek nagy felületeinél.

Az alapozás a bevonatrendszer egyik igen fontos eleme, mivel ez biztosítja az alapfelület és a bevonat közötti megfelelő és tartós tapadást.

Alapozás Tisztatér fal/mennyezeti rendszer 1. Tisztatér fal/mennyezeti rendszer 2. Tisztatér fal/mennyezeti rendszer 4. Tisztatér fal/mennyezeti rendszer 5.
Száraz beton        
Nedves beton        
Vakolat 2. habarcs csoport        
GVakolat 3.l habarcs csoport        
Gipszkarton        

Vasbeton szerkezetek felületén az aljzat előkészítése után nyitott pórusok és kavicsfészkek találhatók, amiket a kiegyenlítés során gletteléssel meg kell szüntetni, hogy a fedőbevonat egyenletes megjelenését ne befolyásolják.

Mechanikai nem terhelt, például a gyalogos- vagy járműforgalomnak nem kitett fal- és mennyezetfelületeken általában elegendő egy 0,1-0,2 mm vastagságú epoxi gyanta fedőbevonatot létrehozni. A repedésáthidalás miatt célszerű üvegfátylat beépíteni a bevonatrendszerbe.

Jellemzők Tisztatér fal/mennyezeti rendszer 1. Tisztatér fal/mennyezeti rendszer 2. Tisztatér fal/mennyezeti rendszer 4. Tisztatér fal/mennyezeti rendszer 5.
Merev        
Repedésáthidaló     0,4 0,4
Rendszer rétegvastagsága (mm) 1,5 - 2 1,5 - 2 1,5 - 2 1,5 - 2
Sima, fényes felületre        
Vízpára áteresztő        

Fal - és mennyezetrendszer

tisztater_25402_system_image

Rendszer felépítés

  • 1. Aljzat
  • 2. Alapozóréteg
  • 3. Simítás
  • 4. Záróbevonat