Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Parkolóházak, mélygarázsok

A parkolóházak és mélygarázsok méretük, kialakításuk és igénybevételük alapján számos változatban épülnek. A parkolóházi bevonatokkal szemben támasztott követelmények nagyon különbözőek. A felület elhelyezkedése, állapota és terhelése alapján kell az adott helyhez igazodó, optimális megoldást kidolgozni. A Sto munkatársai az adottságok és követelmények elemzése után állítják össze a megfelelő rétegrendet a parkolóházak és mélygarázsok padlóbevonataira. A részletekig kidolgozott Sto rendszerek már több millió négyzetméteren bizonyítottak.

StoPox 590 EP padlóbevonat

Innovatív megoldás parkolóházakban a vízzáró betonból készült alaplemezekre

Páraáteresztő és egyben repedésáthidaló

A parkolóházak és mélygarázsok folyamatosan jelentős terhelésnek vannak kitéve, ami különleges építményvédelmi intézkedéseket igényel a tartósság biztosítása érdekében. A vízzáró betonból készült alaplemezek különösen nagy kihívást jelentenek e tekintetben, mivel a bevonatrendszernek ellent kell állnia a hátoldali nedvesség okozta igénybevételnek és egyben repedésáthidaló tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A StoCretec új, innovatív megoldást kínál ezen a területen - a StoPox 590 EP bevonatot.

A tervezők nagy elvárásokat támasztanak a parkolóházakban a vízzáró betonból készült alaplemezekkel szemben. A tartósság biztosítása érdekében a bevonatrendszernek ellentétes követelményeknek is meg kell felelnie: ellenállónak kell lennie a hátulról jövő nedvesség okozta igénybevételnek és közben repedésáthidaló tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A korábbiakban rendelkezésre álló OS 8, OS 10, OS 11 és OS 13 felületvédelmi rendszerek nem feleltek meg teljes mértékben ezeknek a követelményeknek, ami a StoCretec fejlesztőit új megoldások irányába terelte.

Az optimális megoldást az újszerű, speciális epoxigyantából és cement tartalmú töltőanyagból gyártott StoPox 590 EP jelenti, amit már hosszú évek óta sikeresen alkalmaznak az ipari padlók szegmensében. Parkolóházi rendszerben további már jól bevált StoCretec termékekkel együtt, kiválóan alkalmazható parkolóházak vízzáró beton alaplemezein. Ezenkívül a StoPox 590 EP rendkívül jól köt magasabb nedvességtartalmú beton aljzatokhoz is, valamint hatékonyan ellenáll a lúgoknak.

A bevonatrendszert minősítő vizsgálatoknak vetették alá. A DIN EN 1062-7 szerinti statikus repedésáthidalás különböző anyagmennyiségek esetén, a RiLi-SIB eljárás 5.5.10 fejezete szerinti csúszási ellenállás és kopásállóság meghatározása, a DIN EN 13501-1 szerinti tűzveszélyességi besorolás . A fenti vizsgálatok eredményei mind a megbízható alkalmazás alapjai parkolóházak vízzáró beton alaplemezein.

Termékek és műszaki információk

Alapozók

Bevonatok

Felületlezárások

Letölthető brosúrák

Szép és strapabíró, önterülő padlók

Összefoglaló a parkolóházak és mélygarázsok gépjárművekkel is igénybevett felületeire alkalmas padlóbevonatokról.