Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Vissza

WHG rendszerek

Speciális védelmi rendszerek különleges igényekre

A német vízgazdálkodási törvény (Wasserhaushaltgesetz – WHG) előírásainak megfelelően a természetes vízbázist és a felszín alatti vizeket veszélyeztető létesítményeket úgy kell megtervezni, megépíteni, üzemeltetni és fenntartani, hogy a károsító anyagok tárolására, töltésére, előállítására és kezelésére szolgáló létesítmények (LAU és HVB rendszerek) a természetes vízbázist és a felszín alatti vizeket ne szennyezhessék vagy annak bármely tulajdonságait kedvezőtlenül befolyásolhassák.

A vizekre veszélyesek azok a gázok, szilárd és folyékony halmazállapotú anyagok, melyek hátrányosan befolyásolják a vizek jellegét. Egy nyilvánosan hozzáférhető, kereskedelemben kapható katalógus tartalmazza a vízszennyező anyagokat és azok vizekre való veszélyességi osztályát.

A vizek védelmére szolgáló rendszer kiválasztása során azonban nemcsak a vizekre való veszélyességi osztály és az anyag mennyisége a meghatározó, hanem azt is figyelembe kell venni, hogy a létesítmény hol helyezkedik el (pl. vízvédelmi területen).

Ez a három paraméter lehetővé teszi a működtetett létesítmény szakértő általi veszélyességi besorolását. A WHG környezetvédelmi bevonatrendszerek kivitelezési munkáit csak képzett szakember végezheti.

Az ilyen jellegű létesítmények padlóbevonatainak megválasztása különösen nagy gondosságot igényel és a speciális védőbevonat rendszerek kivitelezése professzionális szakértelmet kíván.

A StoCretec a termékek széles palettáját kínálja a WHG minősítésű környezetvédelmi bevonatrendszerekhez.

Alapozók

Bevonatok