Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Vissza

Hatékony védelem és tartós biztonság az alagutakban

Új bevonat a StoCretec-től: StoPox TU 100

Az új StoPox TU 100 egy elsősorban alagutakban alkalmazásra kerülő, kiváló tulajdonságokkal rendelkező, vizes bázisú epoxigyanta védőbevonat. Megfelel az alagútbevonatokra vonatkozó összes műszaki követelménynek és egyben védelmet nyújt a fellépő káros hatások ellen.

Az alagutak folyamatosan nagy terhelésnek vannak kitéve. A járművek által kibocsátott gázok, a különböző káros környezeti hatások, mint például a csapadék, a nedvesség, az olvasztósók, csakúgy mint a folytonos hőmérsékletváltozások, továbbá a mechanikai terhelések hatására bekövetkező kopás, idővel mind a vasbeton károsodásához, illetve korróziójához vezetnek. A különböző hatások káros következményeinek megakadályozására a StoCretec egy vizes bázisú epoxigyanta alagútbevonatot kínál, mely védelmi funkciójának köszönhetően tartósan megakadályozza a meghibásodásokat. Ezen kívül az új StoPox TU 100 megfelel az alábbi műszaki követelményeknek is.

  • Világos, nem tükröződő felületet biztosít
  • Kevésbé szennyeződik
  • Könnyen tisztítható
  • Jó kopásállóságú

Egyedi tulajdonságainak köszönhetően a StoPox TU 100 tisztíthatósága a DIN EN 11998 szabványban megfogalmazott legmagasabb követelményeknek is megfelel, bármilyen tisztítószer alkalmazása nélkül, csak vizes tisztítással. Az optimalizált felületi tulajdonságai révén szennyeződés nem hatol be a bevonatba, ezáltal csökken a tisztítási idő, ami egyben az alagút-fenntartási munkákhoz szükséges forgalomkorlátozások idejének csökkenését is eredményezi. Minimalizálódnak a fenntartási költségek és a fenntartási munkákkal járó kényelmetlenségek is. Ráadásul a környezetet sem terheljük az ártalmas tisztítóanyagokkal és a takarítása során elhasznált vízmennyiség is jóval csökken az eddig megszokottakhoz képest.

Ez a kétkomponensű alagút-bevonati rendszer csökkenti a karbantartási igényeket, emellett mechanikailag rendkívül ellenálló, valamint tartósan védi az építményt is, mivel megakadályozza a víz és a vízben oldott szennyező anyagok behatolását. Emellett a StoPox TU 100 hozzájárul a közlekedési biztonsághoz, mivel jobb látási viszonyokat teremt az alagút belső részein világos színe, jó fényvisszaverő-képessége révén.

Az oldószermentes, kétkomponensű epoxigyanta alkalmazható meglévő, régi bevonatokon is, felhordása történhet kézzel vagy Airless-eljárással is.

Biztonságos közlekedés

Alagút Reutlingen közelében

A világos, ugyanakkor tükröződés-mentes felületek a biztonságos közlekedés feltételeit biztosítják az alagutakban: jó látási viszonyokat teremt a vezető számára, a "káprázás" érzete minimalizálódik. A StoPox TU 100 kiváló tulajdonságai révén mindez lehetséges.