Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Vissza

Felületvédő bevonatrendszer - StoCryl V 700

A StoCryl V700 kiváló példa arra, hogy miként lehet az élő természetben létrejött optimális megoldásokat átvezetni a műszaki gyakorlatba. Ez a bevonat hatékonyan csökkenti a betonfelület vízfelvételét, víztaszító hatású, ugyanakkor jó a széndioxid-diffúziós ellenállása.

Az épületek, csakúgy mint a betonból épült mérnöki létesítmények tartósan ki vannak téve a különböző káros környezeti hatásoknak, mint például a víz, a fagy, a káros anyagok és a szén-dioxid diffúzió. Tartósan nedves és szennyezett környezet szintén ideális táptalajt biztosít a különféle mikroorganizmusok, mint pl. algák és penészgombák megtelepedéséhez. A betonnak is, mint minden más építőanyagnak a használat, az időjárás, a szennyezőanyagok és egyéb külső tényezők hatására az évek során megváltozik a külső megjelenése, de ezek a káros hatások kedvezőtlenül hatnak magára a betonra és a betonacélra egyaránt.

A StoCryl V 700 mechanizmusát a " ködevő" bogár inspirálta. Ez az apró rovar a nyugat-afrikai namíbiai sivatagban él. Minden nap, hajnalhasadáskor felmászik a homokdűnék tetejére és fejjel lefelé megáll. A hajnali pára lecsapódik a kitinpáncélján, ő pedig a vízcseppeket rafináltan, a páncélról gyűjti be úgy, hogy az azon található apró mélyedéseken keresztül továbbítja egyenesen a szájához. Ez a természetes és bizonyított Dryonic technológia, amely speciális kötő- és töltőanyagokat használ annak érdekében, hogy hidrofil és hidrofób csatornákat hozzon létre a felületen. Ezzel egyedülálló védelmet nyújt a beton számára.

Műszaki adatlapok