Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Mélyépítési szerkezetek helyreállítása

Alagutak és hídszerkezetek védelme és helyreállítása

A közlekedésépítés olyan minősített helyreállítási rendszereket igényel, melyek megfelelnek a szakma által a közúti és mérnöki létesítményekkel szemben támasztott nagyon szigorú műszaki-szabályozási követelményeknek. E területen a legfontosabb feladat a hídszerkezetek és alagutak védelme, valamint helyreállítása. A különböző szóróberendezések alkalmazása és a silótechnológia összhangja lehetővé teszi – a létesítmény méretéhez igazodó – hatékony és gazdaságos munkavégzést.

Az innovatív szénszál erősítésű kompozit anyagok alacsony önsúlyuk révén, alkalmasak a teherbíró képesség növelésére, ezáltal lehetővé válik az építmény teljeskörű helyreállítása.

A StoCretec különböző szerkezeterősítő rendszerei, bevonatai és szigetelési rendszerei természetesen arendelkeznek minősített műszaki értékelő szervezet által kiadott tanúsítvánnyal.

StoCrete FB

Vízálló és ugyanakkor páraáteresztő

Csapadék- és csurgalékvizeknek kitett betonfelületek védelme

A vasbetonnal szemben az alapvető követelmény a tartósság. A kialakuló szerkezeti károk mennyisége és az ennek kapcsán felmerülő javítási költségek ezt egyértelműen számszerűsítik. A különböző időjárási körülmények, a hőmérséklet-ingadozások vagy akár az agresszív szennyezőanyagok mind kedvezőtlen hatással vannak a betonszerkezetek tartósságára. A betonba behatoló víz károsodást okoz, ami befolyásolja a szerkezet stabilitását, funkcionalitását és megjelenését egyaránt. A megelőző intézkedések alkalmazásával biztosítható a vasbeton szerkezetek tartós védelme.

A megelőző intézkedéseket nemcsak az útépítési és hídépítési szerkezetek esetén kell alkalmazni, hanem a parkolóházakban, illetve a mélygarázsokban is.

A térkövekkel burkolt felületeknél nincs közvetlenül járművel igénybe vett vasbeton szerkezeti elem, ezért olykor feledésbe merül, hogy az oszlopok és falak lábazati sávját, illetve az alapfelületet is el kell látni megfelelő védelemmel.

Hogyan megy végbe a kloridok által kiváltott korrózió, és hogyan jut be a víz vagy a szennyező anyag a betonba?

Számos károsító mechanizmus, ideértve a kloridok által kiváltott korróziót is, összefüggésben van a víz betonszerkezetbe való behatolásával. De hogyan jut be a víz? A cementkötésű anyagokban összetételük révén pórusrendszerek vannak, amelyen keresztül a víz és az olvasztósók oldatai be tudnak jutni a betonszerkezet belsejébe. A beton külső felülete nagyobb kapilláris porozitással rendelkezik, mint a beton belső magja és ezáltal nagyobb a vízáteresztő képessége. A víz szállító közegként szolgál a vízben oldódó szennyezőanyagok, mint például sók és kloridok szerkezetbe való bejutásához.

A StoCrete FB tökéletes megoldás a térburkoló kövekkel érintkező alapfelületek, oszlopok és falak védelmére.

A StoCrete FB egy a DIN 18195 szabványnak megfelelő minősített felületvédelmi rendszer és szigetelés.

A StoCrete FB szigetelést biztosító felületvédelmi rendszer térburkoló kövekkel érintkező épületszerkezeti elemek esetén. Védelmet biztosít felfröccsenő és felcsapódó, kloridokkal szennyezett vízterhelés esetén egyaránt. A kétkomponensű bevonat megakadályozza, hogy a víz és az olvasztósók oldatai bejussanak a betonba, és ezáltal károsíthassák az épületszerkezeti elemet.

Jó repedésáthidalási tulajdonsága és jó tapadása révén a StoCrete FB kiválóan alkalmas olyan épületszerkezeti elemek védelmére, melyen az igénybevételek miatt repedések keletkezhetnek, csakúgy mint szerkezeti elemek szigetelőanyagaként.

Mivel a StoCrete FB szigetelőhabarcs jó páraáteresztő képességgel rendelkezik, ezáltal a földdel érintkező szerkezeteknél az abba behatoló nedvesség nem reked meg a szigetelés alatt. A nedvesség nem halmozódik fel a szerkezetben, hanem a víz kifelé el tud párologni. Ezáltal elkerülhető az építmény károsodása.

Termékek és műszaki információk